aA
Ketvirtadienį rengiamas visuomeninio transporto streikas yra streikas prieš visus vilniečius, o ne jų valdžią, pareiškė Vilniaus meras Rolandas Paksas.
Spaudos konferencijoje trečiadienį R. Paksas sakė, jog streikuosiančių autobusų ir troleibusų parkų darbuotojų pagrindinis reikalavimas - laiku mokėti atlyginimus - ir be streiko yra vykdomas.

"Besirengiančių streikuoti visuomeninio transporto darbuotojų reikalavimai nepagrįsti", teigė R. Paksas.

Pasak jo, yra paruošta konkreti veiksmų programa, kaip spręsti visuomeninio transporto problemas, įskaitant jau panaikintas lengvatas kai kuriems visuomenės nariams važiuoti nemokamai arba pigiau.

Anot R. Pakso, ši ir kitos priemonės "gerina parkų situaciją", ir tai "leis mums metų pabaigoje turėti normalius rezultatus".

"Galimo streiko išvakarėse aš norėčiau kreiptis ir apeliuoti į streikuojančių protą ir sąžinę, kad jie netaptų įkaitais politikuojančių profsąjungos vadovų ar apskritai politiniais įkaitais", sakė R. Paksas.

Vilniaus miesto savivaldybė yra sudariusi planą, kaip sušvelninti streiko pasekmes ir padėti visuomeniniu transportu važinėjantiems vilniečiams ketvirtadienį nusigauti tarnybon.

Savivaldybė iš autobusų parko ketina paimti jai priklausančius 38 autobusus ir nusamdyti jiems kitus vairuotojus. Be to, vilniečius autobusais ir mikroautobusais vežios privatūs vežėjai.

Savivaldybė taip pat pareiškė, kas streiko nuostolius autobusų ir troleibusų parkams turės kompensuoti streiko organizatoriai.

Savivaldybė dėl autobusų ir troleibusų parkų profsąjungų veiksmų šią savaitę padavė ieškinius į teismą. Savivaldybės vertinimu, streikininkai pažeidžia kolektyvinių ginčų sprendimo įstatymą.

Ketvirtadienį dėl troleibusų ir autobusų parkų darbuotojų rengiamo streiko visą dieną Vilniaus gatvėmis nevažiuos visuomeninis transportas.

Kaip sakė specialiosios paskirties uždarosios akcinės bendrovės (SP UAB) "Vilniaus troleibusai" darbininkų sąjungos pirmininkė Danuta Iljina, parkų vartai bus atviri, niekas vairuotojų nevers streikuoti, norintys galės išvažiuoti įprastu maršrutu.

Streikuojantys visuomeninio transporto darbuotojai reikalauja laiku mokėti atlyginimus ir juos padidinti bei nemažinti darbo vietų.

Visuomeninio transporto darbuotojai įspėjamąjį dviejų valandų streiką buvo surengę sausio 27 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.