aA
Trečiadienį anonimas telefonu melagingai grasino susprogdinti prie pat Seimo esantį Vilniaus banko Vilniaus filialą. Apie 14 val. į Vilniaus Vyriausiąjį policijos komisariatą paskambinęs anonimas vyras pagrasino, kad sprogimas Vilniaus banke įvyks 15 valandą.
Vilniaus bankas
Kaip iš įvykio vietos pranešė BNS korespondentas, trečiadienio popietę banko filialą apieškojo greitojo reagavimo rinktinės "Aras" išminuotojai su tarnybiniais šunimis, tačiau jokio sprogmens nerado.

15 valandą sprogimas nenugriaudėjo.

Dėl melagingo pavojaus daugiau kaip valandą bankas neaptarnavo klientų.

Apie galimą pavojų buvo įspėti ir virš banko įsikūrusio Seimo viešbučio gyventojai. Jiems policija patarė išeiti iš patalpų.

Seimo narys Stasys Buškevičius žurnalistams sakė, kad pareigūnai neleido eiti jam į viešbutį ir pasiimti reikalingą dokumentą, tačiau įvykis parlamentarui nuotaikos nesugadino.

Incidento metu prie banko Nepriklausomybės aikštėje budėjo policijos, ugniagesių, dujų avarinės tarnybos ir greitosios pagalbos automobiliai, žmonėms nebuvo leidžiama eiti šaligatviais palei banką, buvo sustabdytas automobilių eismas.

15 val. 30 min. į banko patalpas buvo suleisti darbuotojai, o po kelių minučių plūstelėjo ir klientai.

Prie banko stovintys specialiųjų tarnybų automobiliai sukėlė didelį vilniečių susidomėjimą. Prie banko stoviniavo nemaža smalsuolių minia.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.