aA
Eglutė
Eglutė
© ELTA
  • Vilionės
  • Šiemet
  • Kukliai
  • Vidutiniškai
  • Solidžiai
  • Alternatyva

    Baigiantis Kalėdų maratonui daugelis tautiečių susirūpina, kur sutikti Naujuosius. Deja, paskutinę senųjų metų savaitę dažniausiai būna per vėlu užsisakyti vietelę prestižiniame ar populiariame restorane. Žinoma, tuomet telieka organizuoti fiestą namie ar siūlytis į svečius pas bičiulius.

    LŽ duomenimis, Naujųjų sutikimo puota viešose įstaigose žmonės pradeda rūpintis jau spalio - lapkričio mėnesiais. Gruodžio pradžioje pasirinkimas sumažėja, tenka tenkintis tuo, kas lieka, o paskutinėmis dienomis suvis nėra iš ko rinktis.

    Vilionės

    Tautiečius restoranai vilioja žvaigždžių šou, gardžiais patiekalais ir malonia aplinka. Tačiau derėtų pripažinti, kad ne visi nusiteikę smagiai linksmintis lieka patenkinti naujamete švente restoranuose ar klubuose. Mat sumokėjus nemenkus pinigus (maždaug apie 200 Lt), tikimasi egzotiškomis vaišėmis apkrauto stalo ir visą naktį trunkančio gyvos muzikos koncerto.

    Kaip LŽ žurnalistams guodėsi pernai Naujuosius prabangiame klube sutikusi jauna pora, kur kas gudriau draugams susimesti ir švęsti namie, nes už restorane paliktus pinigus neva galima ištaisyti tokią puotą, kokios jokia kavinė jums nepasiūlys. O pašnekovų skaudi patirtis byloja, kad į restoraną atėjus būreliui žmonių pasiūlomas šampano butelis ir keletas vaisių. Už visas kitas gėrybes plok papildomai.

    Nusivylusiųjų teigimu, Naujųjų metų naktį kainos stebuklingai patrigubėja - šoka aukštyn kaip naujametiniai fejerverkai. Suprask, butelis vermuto atsieis vos ne šimtą litukų (nenori - negerk), o karštasis patiekalas - keliasdešimt šlamančiųjų. Restorane džiaugiasi tie, kurie susipranta dar namie šiek tiek užkrimsti ir išgerti: tuomet galima linksmintis ir neišlaidauti. Kita alternatyva, kuria mėgsta naudotis tautiečiai - kišenėje paslėptas plokščias butelaitis. Tik tenka saugotis, kad aptarnaujantis personalas nepamatytų.

    Šiemet

    Tiems, kam namie nesisėdi, restoranai ir barai siūlo įvairiausių atrakcijų ir šiemet. Kainos išliko beveik tokios kaip pernai. Tereikia kišenėje turėti mažiausiai 200 Lt, ir keliauk švęsti. ieimas derėtų įspėti, kad 200 Lt kaina žmogui. Kai kuriose įstaigose privaloma mokėti tik už bilietą, maistu teks pasirūpinti vietoje. Kitur siūloma "puspilnė" programa: vaisiai, gėrimai ir atrakcijos.

    Nenorintieji papildomai užsisakyti gali rinktis restoranus su visa programa: šaltaisiais užkandžiais, karštaisiais patiekalais ir rimtesniu alkoholiu. Kai kurie restoranai, užsiplėšę 500 Lt, lankytojus masina galimybe gerti tiek, kiek telpa.

    Kukliai

    Kukliausiai Naujuosius metus atšvęs sumokėjusieji vien už įėjimą. Pavyzdžiui, sostinės restorane "Prie parlamento" įėjimas kainuos 50 Lt, jei pageidaujate vietos prie staliuko - 60 Lt, "Prie universiteto" - 65 Lt. Šiame restorane pirmųjų lankytojų (nuo 19 val.) laukia taurė šampano. Beje, vietų ten jau nėra.

    Naktiniame Vilniaus klube "Amerika" užmokėjus 100 Lt galima pasilepinti taure šampano ar vyno, puodeliu kavos ar arbatos, paskanauti kai kurių užkandžių. Į kainą įeina ir Kalėdų Senelio bei Snieguolės dovanos.

    Vidutiniškai

    Restoranas "Vyrų džiaugsmas" už 150 Lt siūlo vietą prie stalo ir Jono Radzevičiaus vedamą programą. "Prie parlamento" už 140 Lt siūloma 3 patiekalų meniu, šampanas, vaisiai ir nemokamas įėjimas į naktinį klubą. Restorane bus galima klausytis klarneto muzikos, lankytojus linksmins persirengę aktoriai.

    Naujuosius sutinkantiesiems Vilniaus "Elguvoje" už 180 Lt siūloma šaltieji užkandžiai, dviejų rūšių salotos bei karštasis patiekalas. "Ant galvos" - po butelį šampano, vyno arba degtinės. Susigundėte? Deja, 400 vietų centre laisvos vietelės jau nėra.

    Solidžiai

    Restoranas "Stikliai" už 600 Lt vilioja 7 patiekalais ir Zitos iš Mažeikių vedama programa, baleto žvaigždžių pasirodymais. Sostinės solidžių žmonių mėgstamas restoranas "Neringa" jau senokai užsakytas, tad kuo lankytojai bus džiuginami, net nekomentuojama.

    "Le Meridien Villon-Vilnius" viešbutyje sumokėję 500 Lt pasijusite lyg įsėdę į traukinį, dundantį iš Londono į Stambulą, nes galėsite mėgautis keturių nacionalinių virtuvių ypatumais. Be to, dar laukia švediškas ir saldusis stalas, šampano krioklys. Susigundžiusiesiems viešbutyje ir apsinakvoti bus pasiūlyti vėlyvieji pusryčiai. Pasirinkus puotą bei nakvynę dviem žmonėms teks pakloti 1596 Lt.

    Alternatyva

    Jeigu jūsų kišenėje švilpauja vėjai ir apie Naujųjų metų sutiktuves restoranuose ir baruose susižinote tik iš laikraščių ar nuogirdų, nenukabinkite nosies. Visada liks alternatyva Naujuosius sutikti svarbiausioje miesto aikštėje ar namie prie televizoriaus. Susikvieskite smagią šutvę ir... Juk svarbiausia, ne kur sutiksi Naujuosius metus, o su kuo.