aA
Egipto kurorte prie Raudonosios jūros susidūrus dviem turistiniams autobusams nesunkiai nukentėjo keli lietuvių turistai.
Tačiau kitame autobuse, kuriuo važiavo Lenkijos ir Vietnamo turistai, žuvo vyras ir jo mažametis sūnus, taip pat daug keleivių buvo sužeista.

Avarija įvyko šeštadienį apie 22 val. maždaug už 30 km nuo Hurgados kurorto Raudonosios jūros pakrantėje.

Kaip pranešė įvykio vietoje buvęs BNS korespondentas, autobusu iš ekskursijos važiavo maždaug 20 keleivių. Dauguma jų buvo Lietuvos piliečiai bei keli latviai.

Į ligoninę nuvežti keturi lietuvaičiai. Vienam iš jų lūžo raktikaulis, kiti rimtų sužalojimų nepatyrė.

Lietuviai šeštadienį dalyvavo ekskursijoje Luksoro mieste. Juos vežęs autobusas "Mercedes" susidūrė su toje pačioje vilkstinėje buvusiu mažesniu autobusu.

Kaip žinoma, prieš ketverius metus islamistų kovotojams Egipte surengus išpuolį prieš turistus, visos turistų ekskursijos yra lydimos policijos, ir autobusai važiuoja ilgomis vilkstinėmis.

Avarija įvyko, kai viename viešbučių išleidęs keleivį lietuvius vežęs autobusas išvažiavo atgal į pagrindinį kelią ir susidūrė su kitu autobusu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.