aA
Prancūzijoje buvo suimtas buvusio šalies prezidento Francois Mitterrando (Fransua Miterano) sūnus. Pirmąją naktį kalėjime jis praleido po to, kai prieš jį pradėtas tyrimas. Jis įtariamas pinigų plovimu ir neteisėtu ginklų pardavimu į Afriką. Vėlų ketvirtadienio vakarą buvo pradėtas tyrimas prieš Jeaną-Christophe'ą Mitterrandą (Žaną Kristofą Miteraną), kuris įtariamas bendrininkavęs ginklų prekyboje ir neteisėtai naudojęs savo įtaką. Jis kalinamas Paryžiaus La Santės kalėjime, pareiškė jo advokatas Jeanas-Pierre'as Versini (Žanas Pjeras Verzini).
J.-Ch. Mitterrandas neigė bet kokius neteisėtus savo veiksmus byloje, kurios centre atsidūrė Prancūzijos bendrovės "Brenco International" veikla. Spauda rašo, kad 1993-1998 metais J.-Ch. Mitterrandas gavo 1,8 mln. dolerių per šios firmos prezidentą Pierre'ą Falcone'ą (Pjerą Falkoną). 1986-1992 metais J.-Ch. Mitterrandas dirbo savo tėvo prezidento specialiuoju patarėju Afrikos šalims.

Gruodžio 1 dieną prieš P. Falcone'ą taip pat buvo pradėtas tyrimas. Be to, išduotas tarptautinis arešto orderis kitam svarbiam bylos dalyviui, rusui Arkadijui Gaidamakui suimti, pranešė "Liberation".

54 metų J.-Ch. Mitterrandas neigė dalyvavęs numanomoje ginklų kontrabandoje, kaip teigiama, susijusioje su Angola. Praėjusią savaitę jis pareiškė "niekad nevedęs derybų" dėl sandorio su Angola.

Dėl šios bylos taip pat buvo apklaustas bestselerių autorius Paulis-Loupas Sulitzeras (Polis Lupas Suliseras). Prieš jį irgi pradėtas tyrimas, tačiau jis paleistas, kai pasirašė pasižadėjimą neišvykti.

J.-Ch. Mitterrando ir jo vyriausiojo patarėjo rezidencijose gruodžio 1 dieną buvo atlikta krata.

Francois Mitterrandas 1981-1995 metais ėjo dvi prezidento kadencijas. 1996 metais jis mirė po sunkios ligos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.