aA
Pabandykime suskirstyti žmones į dvi kategorijas: atsakingus ir kuklius. Atsakingumas prasideda taške "Aš" (šeimininkas) ir tęsiasi į tašką "jie" (kiti). Dažniausiai, kai sakoma "kiti", turimos omenyje aplinkybės, blogas gyvenimas, neteisybė, bloga karma, genotipas, blogi tėvai ir t.t.
Ketvirtoji runa - ANZUS
Ketvirtoji runa - ANZUS
Kuklumas turi du polius: dievobaimingumą ir burnojimą. Dievobaimingumas - tai suvokimas, kad vykstantys įvykiai - dėsningi. Kai žmogus atsiduria toje ar kitoje situacijoje, jis negalvoja, kad tai atsitiktinumas. Situacija duota, aš priimu ją ir pradedu su ja dirbti.

Burnotojai - tai ne tie, kurie Dievui nemalonūs. Dievui visi vienodi. Tai tie, kurie jam priešinasi, šaukdami: "Dieve, tu sukūrei neteisingą pasaulį". Žmonės, esantys šiame poliuje amžinai viskuo nepatenkinti. Burnojimas - tai pasaulio suvokimas kaip chaoso.

Žmogų, kuris atsakomybės taške yra šeimininkas, o kuklumo taške - dievobaimingas, galima vadinti dvasingu. Iš vienos pusės, jis atsakingas už savo veiksmus. Iš kitos, jis gerbia esamą egzistenciją. Toks žmogus gali dirbti pasauliui ir Dievui.

Šeimininkas, bet nuolat burnojantis - tai pernelyg išdidus žmogus. Jis prisiima atsakomybę. Tuo pačiu metu jis aiškina Dievui, kad pasaulis sutvarkytas neteisingai, ir jis viską greit pakeis. Ir, aišku, savo naudai, kadangi įsivaizdavimas apie pasaulio neteisybę ir egocentrizmas visada pasireiškia savanaudiškumu.

Dievobaimingas tarnas - tai vergas. Toks žmogus gerbia įstatymus. Jį dar vadina konformistu. Jis supranta, kad su realybe geriau nesusidurti, ji vis vien yra tokia, kokia yra. Bet jis perkelia atsakomybę, pavyzdžiui, karmai. Ir viską, kas su juo vyksta, priima nuolankiai, nedarydamas jokių išvadų.

Burnojantis tarnas - chamas. Maža to, kad jis už nieką neatsakingas, jis dar nuolat viskuo nepatenkintas.

Ši klasifikacija paprasta ir net primityvi. Bet ji įgalina greitai nustatyti žmogaus tipą. Perėjimas iš vienos grupės į kitą reikalauja rimto darbo. Neužtrunka tik paaiškinti klasifikaciją. Priklausymas tam tikrai grupei susijęs su evoliucijos lygiu.

Perėjimą iš vienos grupės į kitą simbolizuoja ANZUS. Ši runa dar vadinama "Dievo akimi". Ji atitinka Chironą ir artima Šaulio energetikai.

ANZUS - labai protinga, subtili ir pagarbi runa. Ji niekada netrukdo žmogui gyventi. Gal todėl jos dažnai ir nepastebime. Ji simbolizuoja pokalbį su aukštesnėmis jėgomis, įkvėpimą, išmintį, artistiškumą, informaciją, esmės suvokimą.

Ši runa stimuliuoja kūrybinę energiją. Žmogus iš aukščiau gauna tai, kas okultizme vadinama įkvėpimu. Žmogus gauna šansą prašviesėjimui. ANZUS taip pat neša sėkmę, bet tik tuo atveju, jeigu žmogus bus išmintingas, pastebės savo šansą.

Tikra sėkmė sunkiai pastebima. Tikra sėkmė - tai galimybė suvokti situaciją ir geriausiu būdu ją išnaudoti. Sėmės paslaptys slypi supratime, ką reikia daryti konkrečioje situacijoje.

Runa ANZUS nėra imperatyvi. Chironas - subtili planeta. Ji niekada nieko nediktuoja, o tok bando švelniai atkreipti žmogaus dėmesį į esmę.

Per kiekvieną žmogų ir per kiekvieną reiškinį į mus kreipiasi Dievas. Runa ANZUS suteikia supratimą apie tai, kad įvykiai - tai tekstas, einantis iš aukščiau. Visi prašymai, su kuriais ateina žmonės - tai pamoka, ne abstrakti, ne formali, o tiesioginė Dievo kalba. Ji gali būti transliuojama per skirtingus agregorus.

Jeigu gyvenimą suprasti kaip mokymąsi, tai ANZUS vienareikšmiškai teigia, kad kiekvienas įvykis - tai kreipimasis. Reikia tik neužmiršti to. Runa ANZUS ateina tada, kai užmiegame, kai žiūrime ir nematome, klausome ir negirdime. ANZUS prašo: "Prabusk! Vyksta svarbūs įvykiai. Dabar eina pranešimas. Jis turi tiesioginį ryšį su tavo likimu. Žiūrėk ir klausyk!"

Mitologijoje Chironu buvo vadinamas Kentauras, kuris mokė herojus. Kad taptum runos ANZUS mokiniu, reikia būti "dievobaimingo šeimininko" pozicijoje, t.y. būti herojumi. Tai reiškia, kad žmogus pasiryžęs įveikti visas kliūtis ir prisiimti atsakomybę.

Runa ANZUS reikalauja, kad žmogus būtų atviras vidinėms ir išorinėms permainoms, o tai reikalauja drąsos. Nenoras keisti savo nuomonę yra godumo požymis. Goduolis viską savinasi, "prilimpa", o norėdamas gauti nauja, sena reikia išmesti.

Runa ANZUS ragina būti dėmesingiems kontekstui. Žvelkite plačiau! Kartais tik pakilęs virš konkrečios situacijos gali rasti sprendimą. Dauguma bėdų atsiranda dėl primityvaus ir paviršutiniško mąstymo.

ANZUS taip pat nurodo į situacijos naujumą : to dar nebuvo. Mes pripratę prie stereotipinių situacijų. Tačiau ANZUS ragina atmesti stereotipus, būti reformatoriais.

ANZUS problemos

Dovana yra įtaka. Bet kuris patarimas - tai bandymas mus įtakoti. Jeigu į gyvenimą žiūrėti kaip į mokytoją, tai bet kuri įtaka yra dėsninga. Ką priimti, o ką atmesti, tai jau kita kalba. Bet nėra prasmės bijoti paties įtakojimo fakto. Svarbu išmokti priimti dovanas. Jų negavimą - gerbti. Jas būtina įsisavinti, padaryti savo gyvenimo dalimi.

Daugelis žmonių apsinuodija žiniomis, kadangi tik morališkai "užgrobia" jas, netransformuodami savęs. Jie negyvena pagal įgytas žinias. Rezultatas - jos atimamos.

ANZUS reikalauja nuolatos vystyti tiesioginį dialogą su pasauliu. Toks darbas reikalauja jautrumo, mokėjimo skaityti pranešimų tekstus. Su laiku žmogus išmoksta nežiūrėti į pasaulį kaip į kažką jam priešišką. Tai viena strategiškų vystymosi užduočių.

Būrėja Jurga