aA
"Šimtai karių pasklido po visą miestą tikrindami kiekvieną namą, ieškant ginklų ir nusikaltėlių", sakė atstovas.

Pasak jo, į šią operaciją buvo įtraukti kariai iš daugelio šalių, tarp jų Prancūzijos, Danijos, Belgijos, Austrijos, Jungtinių Valstijų, Didžiosios Britanijos, Kanados, Nyderlandų, Vokietijos, Norvegijos ir Turkijos.

Vasarį Mitrovicoje įvyko keletas smurto išpuolių, kurių metu žuvo mažiausiai devyni žmonės, o dar daugiau kaip 20 sužeista. Prieš savaitę mieste per susišaudymą taip pat buvo sužeisti du prancūzų taikdariai.

Atstovo spaudai teigimu, šio etniškai susiskaldžiusio miesto gyventojams per radiją, garsiakalbius mieste bei išplatintus atsišaukimus buvo paskelbta, kad vyksta paieška, ir jie paraginti jos netrukdyti.

"Bus naudinga visiems, jei mieste neliks nelegalių ir pavojingų ginklų bei bus sulaikyti tvarkos pažeidėjai", sakė taikdarių pajėgų atstovas spaudai, britų karininkas Markas Coxas (Markas Koksas).

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.