aA
Premjeras Rolandas Paksas tvirtina, jog dabartinė valdančioji Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) ir Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) koalicija yra tvirta. Kaip R. Paksas sakė ketvirtadienį vykusioje spaudos konferencijoje,neseniai įvyko pirmasis valdančiosios koalicijos išbandymas.
R.Paksas, A.Paulauskas
R.Paksas, A.Paulauskas
© ELTA
"Pasirodė, kad valdančioji koalicija iš tikrųjų yra stipri ir atlaikė pirmąjį egzaminą - biudžetą", teigė R. Paksas. Jo teigimu, patikimumo egzaminas buvo ir Vyriausybės programos patvirtinimas, kurį koalicija taip pat sėkmingai išlaikė.

Į žurnalistų pastebėjimus, jog politikai kalba apie koalicijos trapumą, premjeras atsakė, jog trapumas ir yra stiprybė.

"Koaliciją galima palyginti su mergina ar moterimi. Kai pasižiūri, matai, kad trapi, o kai pareina namo - tokia stpri, tokia valinga", juokavo premjeras.

"Laisva interpretacija" premjeras pavadino kalbas, kad valdančiosios koalicijos sudėtis gali pasikeisti, jei vietoje kai kurių maištaujančių socialliberalų į koaliciją būtų pasikviesti konservatoriai.

"Nei mes patys norėtume įtakoti tokius dalykus, nei tas buvo daroma, nei reikėtų atstovams kažką daryti", sakė R. Paksas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.