aA
Prezidentas Valdas Adamkus apgailestauja, kad kvalifikuoti ir pasaulyje pripažinti aplinkosaugos specialistai yra nereikalingi dabartinei Aplinkos ministerijai. Taip prezidentas įvertino aplinkos viceministro Arūno Kundroto sprendimą pasitraukti iš šių pareigų.
Arūnas Kundrotas
Arūnas Kundrotas
© ELTA
Viceministro postą A. Kundrotas paliko ketvirtadienį. BNS žiniomis, tokį sprendimą jis priėmė todėl, kad jautė aplinkos ministro Henriko Žukausko spaudimą ir nepasitikėjimą.

"Prezidentas norėtų, kad aplinkosaugos reikalai būtų sprendžiami kompetentingų ir kvalifikuotų specialistų, o A. Kundrotas yra vienas tokių", BNS sakė prezidento patarėjas Darius Kuolys.

Pasak jo, ekologinės problemos itin svarbios dabar, Lietuvai siekiant narystės Europos Sąjungoje (ES) ir vedant stojimo derybas.

Prezidentas pageidavo, kad šias sritis ministerijoje būtų atsakingi kvalifikuoti specialistai, įskaitant ir A. Kundrotą.

Į viceministro postą A. Kundrotą rekomendavo pats prezidentas. Skiriant liberalą H. Žukauską ministru, buvo sutarta, kad A. Kundrotas ministerijoje kuruos aplinkos ir eurointegracijos reikalus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.