aA
Viena didžiausių pasaulio programinės įrangos bendrovių - "Microsoft" balandžio mėnesį pradėjo antrą kampanijos prieš nelegalios programinės įrangos vartojimą Baltijos šalyse etapą.
Apie tai pranešama viešųjų ryšių agentūros "Jonkus ir partneriai" antradienį išplatintame pranešime spaudai.

Balandžio 18 dieną "Microsoft" produktų platintojams Baltijos šalyse buvo išsiųsti laiškai, kviečiantys nenaudoti piratinės programinės įrangos arba legalizuoti turimą.

"Mes teikiame pagalbą "Microsoft" produktų platintojams, kad šie savo ruožtu galėtų padėti savo klientams naudotis "Microsoft" produktais. Žinoma, mes galime dirbti kartu tik su tais platintojais, kurių požiūris į darbą su klientais, taip pat į įstatymo dėl intelektinės nuosavybės teisės laikymąsi yra rimtas", sakė "Microsoft" vadovas Baltijos šalyse Bo Kruse.

Balandžio 28 dieną draudimo bendrovėms, kelionių ir reklamos agentūroms, architektų ir kitoms bendrovėms, intensyviai naudojančioms programinės įrangos produktus, buvo išsiųsta maždaug 3 tūkst. laiškų.

1999 metų rudenį Baltijos valstybėse vyko "Microsoft" legalizavimo kampanija, kurios metu įrangą buvo siūloma legalizuoti mažesne nei pardavimų kaina. Ši vienkartinė akcija buvo paskutinė galimybė nelegalios įrangos savininkams įsigyti legalios "Microsoft" programinės įrangos su nuolaida.

BNS