aA
“Mes vadiname jį protingu telefonu”, apie modelį “R380” teigia “Ericsson”. Panašu, jog gamintojai neklysta. Tiesą sakant, “telefonu” šį įtaisą vadinti sunku, nes balso perdavimas jame yra tik viena iš daugelio funkcijų.
"Ericsson R380s"
DELFI WAP tinklalapis, rodomas "Ericsson R380S" telefone
Elektroninis paštas, SMS pranešimai, adresų knygelė, kalendorius ir aibė kitų dalykų telpa kiek didesniame, nei “penktojo” “Nokia” telefono korpuse.

Jautrus prisilietimui telefono ekranas daro įspūdį. Jis tikrai didelis, puikaus kontrasto, gali rodyti pilkumo atspalvius. Tačiau naudojant apšvietimą akumuliatoriaus energija senka labai greitai. Kita vertus, naršyti po WAP puslapius niekad nebuvo taip malonu.

Naudojant standartinį 950 mAh (miliampervalandžių) akumuliatorių telefonas veikė maždaug 50 val. (iš jų – apie 40 min. pokalbio).

Tradiciškai sudėtingas telefono meniu. Nors “Ericsson” šioje srityje palaipsniui taisosi, naujokams vis dėlto reikės pastudijuoti telefono instrukciją (“tik” 208 psl. – dėl to visų įtaiso funkcijų ir nevardinsime). Sunku suprasti, kuriame meniu nustatomi WAP parametrai, o kur – tiesiog skambučio garsas. Lietuviško meniu telefone nėra.

Ekranui skirtas “pieštukas” įtaisytas akumuliatoriuje. Tačiau nelabai aišku, kaip jį iš ten išimti. O išėmus – nepamesti. Nuo pametimo “Ericsson” apsidraudė – telefono dėželėje yra trys papildomi pieštukai. Taip pat nemokamai pateikiama laisvų rankų įranga, jungimui prie kompiuterio reikalingi priedai.

"Ericsson R380s"
DELFI WAP tinklalapis

Įtaiso kūrėjai nepamiršo ir kairiarankių. Vaizdą telefono ekrane galima “apversti”, tad juo patogu naudotis ir kairiąja ir dešiniąja rankomis. Yra ir daugiau malonių detalių – pavyzdžiui skambučių registre surašomi visi mėnesio skambučiai.

Kaip ir ankstesniuose modeliuose, meniu funkcijos vėluoja – paspaudus piktogramą programa įsijungia tik po kelių sekundžių. Nervina ir tai, jog įdėjus SIM kortelę telefonas neperskaito joje įrašytų vardų. Tačiau, jei susiorientuosite kaip tai padaryti rankiniu būdu, problema bus pamiršta kartą ir visam laikui.

"Ericsson R380" gali sinchronizuotis su kompiuteriu, kartu su telefonu pateikiama "Lotus Organizer" programa.

Lietuvoje “Ericsson R380s” kainuoja 1999 litus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.