aA
Vos trys procentai Lietuvos gyventojų besibaigiančius 2000 metus laiko sėkmingais. Likusieji juos, kaip ir ateinančiuosius, vertina labiau pesimistiškai.
Savaitinio žurnalo "Veidas" publikuojamais apklausos duomenimis, 2,8 procento respondentų šiuos metus pavadino sėkmingais jiems patiems ir jų šeimoms.

Dar 18,5 procento buvo linkę įvertinti "greičiau sėkmingais". Didžioji dalis - 36,6 procento apklausos dalyvių teigia, kad 2000 buvo "nei sėkmingi, nei nesėkmingi". "Nesėkmingais ir "greičiau nesėkmingais" besibaigiančius buvo linkę pavadinti 7,2 ir 31,7 procento žmonių.

Dauguma namo, kad ir ateinantieji didelių permainų į jų gyvenimą neatneš - 55,7 procento respondentų mano, jog metai bus tokie pat, 16,1 procento prognozuoja, kad 2001 bus dar prastesni, o 22,3 procento viliasi, jog kiti metai turėtų būti geresni.

Apklausą atlikusi viešosios nuomonės ir tyrimų agentūra "Spinter" pažymi, jog pesimistiškiau į gyvenimą žiūri moterys, žemesnio išsilavinimo ir vyresni žmonės.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.