aA
Ketvirtadienį "British Airways" oro linijos pareiškė atleidusios du pilotus ir priėmusios trečiojo atsistatydinimą, kai dokumentiniame filme per televiziją jie buvo parodyti girtuokliaujantys skrydžio išvakarėse.
Airways
Slapta filmuota medžiaga buvo parodyta per "Channel 4" laidą. Dar du pilotai buvo raštiškai įspėti, keturiems gresia drausminės nuobaudos. Domimasi ir aštuonių įgulos narių elgesio etika.

"British Airways" draudžia įgulai vartoti alkoholį likus aštuonioms valandoms iki skrydžio, bet leidžia nuosaikiai išgerti likus 16 valandų iki skrydžio. Nuosaikiai reiškia maždaug penkias nedideles taures vyno.

"Channel 4" žurnalistinis tyrimas parodė, kad "British Airways" įgula dirbo pažeisdama šias taisykles, ypač kai skrydžiai būdavo trumpi, į Europos šalis.

"British Airways", kuriose skraido 3 500 pilotų, teigia svarstančios galimybę atlikti atsitiktinius narkotikų ir alkoholio testus darbuotojams, kas jau daroma kai kuriose JAV oro linijose.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.