aA
Užsienio reikalų ministerija (URM) tvirtina, kad Nepriklausomybės akto signataras, buvęs parlamentaras Egidijus Bičkauskas nedirbo jos struktūroje ir todėl negali grįžti į diplomatinę tarnybą. URM sekretorius, ambasadorius Romualdas Kozyrovičius sakė, kad nerandama įstatyminio pagrindo E.Bičkauską priimti atgal į diplomatinę tarnybą.
Egidijus Bičkauskas
Egidijus Bičkauskas
Pasak diplomato, URM struktūroje jis galėtų dirbti tik kaip politinio pasitikėjimo darbuotojas, kurį skiria prezidentas arba UR ministras. "Jei tai įvyks, mes nieko prieš", pažymėjo R. Kozyrovičius.

Jo teigimu, pagal įstatymus, kadenciją baigę valstybės politikai gali grįžti į ankstesnę darbovietę ir atgauti turėtą tarnautojo statusą.

Anot R. Kozyrovičiaus, E. Bičkauskas galėtų grįžti į prokuratūrą, kur tarnavo iki darbo Maskvoje.

Kaip žinoma, E. Bičkauskas, vienas pirmųjų nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos diplomatų, Kovo 11-osios akto signataras, diplomato karjerą pradėjo 1990 metais.

Nuolatiniu Lietuvos atstovu prie Sovietų Sąjungos Ministrų Tarybos jį paskyrė Lietuvos Vyriausybė.

Laikinuoju Lietuvos reikalų patikėtiniu E. Bičkauskas tapo 1991 rudenį, kai Lietuvos nepriklausomybę pripažino Sovietų Sąjunga, o vėliau ir Rusija. Ambasadai Maskvoje jis vadovavo iki 1992 metų.

URM sekretorius aiškino, kad, dirbdamas Maskvoje, E. Bičkauskas nebuvo ministerijos etatų sąraše, be to, jį paskyrė ir atšaukė Vyriausybė.

"Tai politinio pasitikėjimo paskyrimas, taip teisininkai aiškina dabar", sakė R. Kozyrovičius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.