aA
Antradienio vakarą Pagėgių pasieniečiai sulaikė iš Rusijos Nemunu į Lietuvą didžiausią kada nors vieno žmogaus plukdytą alkoholio ir cigarečių krovinį.
Gruodžio 20 d. Pagėgių pasienio policijos rinktinės Operatyvinio skyriaus ir Specialiosios paskirties būrio pareigūnai iš Rusijos gavo informacijos, kad naktį turi būti plukdomas nemažas krovinys kontrabandinių cigarečių ir degtinės.

Ties Šilutės r. Nausėdų kaimu pasieniečiai surengė pasalą ir stebėjo, kada krovinys pasirodys. Netrukus jie pamatė, kad iš Kaliningrado srities į Lietuvą plukdoma ilga virtinė paketų. Juos tempė nardymo kostiumu vilkintis vyriškis su plaukmenimis, vadinamasis ichtiandras.

Likus 15-20 m iki Lietuvos kranto, Nemuno srovės nešami paketai užsikabino už didelės nulaužto medžio šakos, kyšančios iš vandens, ir susipainiojo. Kontrabandininkas nepakluso pasieniečių reikalavimui išlipti į krantą ir nuplaukė atgal.

Apie plaukiką buvo informuoti Rusijos pasieniečiai, tačiau jie galiūno nepagavo. Įtariama, kad jis galėjo išlipti ir Lietuvos pusėje, bet gerokai toliau nuo Nausėdų kaimo.

Pasieniečiams ištraukus paketus paaiškėjo, kad šalto vandens nepabūgęs plaukikas turėjo būti fiziškai labai stiprus. Vienui vienas jis sugebėjo plukdyti rekordinio dydžio kontrabandos virtinę - 32 dėžes įvairių rusiškų cigarečių ir 395 butelius degtinės.