aA

"Įsileisk kiaulę į kiemą, tai ji netrukus visus kampus apdergs", - teigia kovingasis Kauno krašto invalidų ir pensininkų gynėjas Vytautas Andriejauskas. Praėjusią savaitę prie Seimo rūmų vykusiame pensininkų mitinge V.Andriejauskas "Lietuvos telekomo" vadovą Tapiją Paarmą pavadino "suomiška kiaule" ir pažadėjo tai pasakyti jam pačiam į akis.

V.Andriejauskas tuščiais pažadais nesimėto - kaip tarė, taip ir padarė. Antradienį jis kartu su "futbolo komanda" - vienuolika miesto invalidų bei aklųjų nuvyko į sostinę susitikti su šios monopolistinės Lietuvos bendrovės vadovu.

"Kaip ir reikėjo tikėtis, tas T.Paarma susitikti su mumis nepanoro, pokalbiui į vestibiulį atsiuntė kažkokį savo klapčiuką, (ryšių su visuomene direktorių Gintarą Furmanavičių. - M.P.), kuriam mes ir perdavėme lietuvių ir anglų kalba parašytą peticiją", - pasakojo V.Andriejauskas.

Karingojo kauniečio teigimu, į "Lietuvos telekomo" vestibiulį sugužėję invalidai net ir norėdami patekti į bendrovės vadovo kabinetą to nebūtų galėję padaryti, nes ten nėra panduso - invalidams skirto takelio.

"Kai kitą kartą atvažiuosime, jei nebus panduso, patys nešite vežimėlius į viršų", - pradėjo auklėti apsaugos darbuotojus V.Andriejauskas.

Rimtai susiginčijęs su apsaugos darbuotojais, V.Andriejauskas išėjo į lauką. Čia jį pasivijęs apsauginis pareikalavo atiduoti šiek tiek anksčiau duotą "svečio" kortelę.

"Tas suomiškas kiaulė čia atvažiavo ne labdarą dalyti, pamatysit, po kokių dvejų metų jis prisiplėšęs iš Lietuvos išvažiuos, o tu padėdamas jam apiplėšinėti tautiečius liksi čia. Kaip tada jausiesi, tave žmonės apipuvusiais kiaušiniais apmėtys!" - "auklėjo" invalidų gynėjas bendrovės apsaugos darbuotojus.

"Laikinoji sostinė"