aA
"Aš neturiu nieko bendra su teroro aktais. Tai tebuvo informacinis žaidimas, ideologinis karas, kurį mes laimime net dabar", pareiškė jis antradienį išspausdintame laikraštyje "Komsomolskaja pravda" interviu.

33-ejų metų S. Radujevas, kaltinamas pagal 10 Rusijos Baudžiamojo kodekso straipsnių ir dabar laikomas Maskvoje Lefortovo tardymo izoliatoriuje, teigia, kad žurnalistai, kurie rašė apie jo pasikėsinimą į Gruzijos prezidentą Eduardą Ševardnadzę, taip pat dalyvavimą sprogdinant namus ir kituose teroro aktuose, skleidžia apie jį "gandus ir kitą melagingą informaciją".

S. Radujevas nemano esąs kriminalinis nusikaltėlis. "Aš čečėnų politikas ir karo vadas. tai, ką dariau Kizliare ir Pervomaiskojėje, dariau vykdydamas įsakymą", sakė jis.

Savo pasyvią poziciją dabartiniame konflikte S. Radujevas aiškina tuo, jog jis buvo prieš naują karą, nenorėjo, kad "Čečėnijoje taptų amžino religinio karo placdarmu trečiųjų šalių interesais". Dėl to jis nesutarė su Maschadovu ir kitais lyderiais.

S. Radujevas įsitikinęs, kad Čečėnijos problemos neįmanoma išspręsti karinėmis priemonėmis, kad "Rusijai ir Čečėnijai geriau surasti galimybę nutraukti karą, pradėjus dialogą bei taikias derybas".

S. Radujevas pareiškė esąs pasiryžęs "visiškai nesavanaudiškai" padėti "bet kuriam Rusijos vadovybės atstovui, net pačiam Putinui, teisingai nukreipti politiką Kaukaze".

"Aš žinau daugelį čečėnų paslapčių, mūsų strategines ir informacines technologijas. Kuo anksčiau, tuo mažiau bus aukų", sakė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.