aA
Trečiadienį Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos agentai minėjo 80-ąjį savo įstaigos gyvavimo jubiliejų.
1920 metais įkurta bolševikų čekistų vado Felikso Dzeržinskio, kontržvalgybos tarnyba daugelį dešimtmečių visomis įmanomomis priemonėmis mėgino veikti tarptautinius santykius.

Tarnybos pagrindinis operatyvinis patarėjas generolas leitenantas Vadimas Kirpičenka trečiadienį viename iš retų tarnybos atstovų interviu Rusijos žiniasklaidai pareiškė, kad tarnyba šiuo metu veikia visur ir išlieka pajėgi konkuruoti, tačiau jos veikla tapo "džentelmeniškesnė".

"Mes jau nebetiekiame ginklų ir pinigų politinėms grupuotėms ir tarptautinėms išsivadavimo armijoms", - sakė pareigūnas. Vakarų vyriausybės dabar mano, kad šiuolaikiniai rusų šnipai yra linkę vertingą informaciją gauti pramoninio šnipinėjimo būdu.

Gruodžio 20-oji yra šventė ir Rusijos vidaus žvalgybos tarnybai FSB, kuri yra KGB įpėdinė. Liberalai vangiai reagavo į jubiliejų pajėgų, kurios praeityje žudė ir kankino milionus rusų, o dabar pateikia save kaip tėvynės gynėjas nuo tarptautinio terorizmo, narkotikų kontrabandos ir užsienio šnipų. Kovo mėnesį rusai didele balsų dauguma prezidentu išrinko buvusį žvalgą Vladimirą Putiną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.