aA
Nors dvikovos dažniausiai asocijuojasi su istoriniais romanais, trys olandai trečiadienį patyrė, kad susišaudymas dėl moters gali baigtis kalėjimu. Du meilės kamuojami varžovai ir dvikovos organizatorius iš Pietų Olandijos Besto miesto buvo nuteisti už susišaudymą pistoletais, pranešė teisingumo pareigūnai.
Duel
Dvikova jaunuoliai siekė išspręsti dėl moters kilusį ginčą.

"Olandijoje vis dar galioja senas įstatymas, draudžiantis rengti dvikovas. Tačiau tai pirmas kartas mano praktikoje, kai už tai buvo nuteisti žmonės", sakė vietos prokuratūros atstovas spaudai.

Griežčiausia 15 mėnesių bausmė buvo skirta šios dvikovos organizatoriui, kuris šovė ir sužeidė vieną dvikovos dalyvių, jos iniciatorių, šiam išsitraukus ginklą. Iš pradžių trijulė tarėsi surengti muštynes.

Į dvikovą kvietęs jaunuolis buvo nuteistas 12 mėnesių kalėjimo, o jo oponentas už bausmę privalės dirbti viešuosius darbus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.