aA
Rusijos nepriklausomos televizijos (NTV) Visuomeninės tarybos pirmininkas Michailas Gorbačiovas pareiškė įsitikinimą, kad konfliktą dėl šio televizijos kanalo išprovokavo struktūros, kurios "nori jį pasiimti į savo rankas".
"Viskas, ką mes šiandien matome, tik ledkalnio viršūnė. Yra tokių, kurie nori užvaldyti NTV", pareiškė jis spaudos konferencijoje Maskvoje trečiadienį, bet kas jie, nepasakė.

NTV Visuomeninės tarybos pirmininkas taip pat sakė, kad remiantis antradienį gauta informacija, šalies prezidento administracija nieko nežinojo apie mokesčių inspekcijos sprendimą pateikti ieškinius dėl holdingo "Media-Most", tarp jų - NTV, likvidavimo. Jo nuomone, to nežinojo ir pats prezidentas Vladimiras Putinas.

Atsakydamas į klausimą, kuo, jo manymu, baigsis NTV ir Vladimiro Gusinskio persekiojimas, M.Gorbačiovas pasakė, kad "kanalas NTV išliks".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.