aA
Seimo kontrolieriai, norėdami išsaugoti visišką nepriklausomumą nuo kitų valstybinių institucijų, pageidauja, kad būtų pakeista jų įstaigos finansavimo sistema.
"Mes manome, kad šia tvarka turėtų būti pakeista, ir tai būtų didesnis mūsų nepriklausomumo garantas", trečiadienį žurnalistams po susitikimo su prezidentu Valdu Adamkumi sakė Seimo kontrolierių įstaigos vadovė Leonarda Kuodienė.

Anot jos, dabar Seimo kontrolierių įstaiga finansuojama kaip ir kitos valstybinės institucijos - per Vyriausybę ir Finansų ministeriją, kurias Seimo kontrolieriai turėtų prižiūrėti.

Anot L. Kuodienės, užsienio valstybėse, siekiant išsaugoti ombudsmenų nepriklausomumą, parlamentų komitetai patys skirsto lėšas kontrolieriams.

Susitikime su Seimo kontrolieriais prezidentas V. Adamkus taip pat išreiškė nuomonę, kad kontrolierių institucija turi būti kuo labiau nepriklausoma, nes padeda užtikrinti žmogaus teises.

Be to, valstybės vadovo nuomone, šiai valdžios struktūras kontroliuojančiai institucijai tenka aktyvus vaidmuo demokratinėje visuomenėje.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.