aA
14-metis Hani Youssefas al-Sufi (Hanis Jusefas el Sufis) žuvo per Izraelio kareivių ir palestiniečių susirėmimą Rafaho rajone, netoli Egipto sienos, pranešė palestiniečių ligoninės atstovai.

Kita auka buvo maždaug 28 metų civilinės pagalbos darbuotojas Rifaatas Faisalas Abu Marzoukas (Rifatas Faisalas Abu Marzukas). Jam į galvą pataikė vienas iš grupės žydų kareivių, saugančių Netsarimo žydų naujakurių gyvenvietę, sakė atstovai.

Palestiniečiai liudininkai Rafahe sakė, kad Izraelio kareiviai per susirėmimą su palestiniečių kovotojais šaudė koviniais šautuvais ir tikriausiai leido prieštankines raketas.

Palestiniečių kariuomenės atstovas pareiškė, jog preliminarūs pranešimai rodo, kad susirėmimas Rafahe prasidėjo, kai izraeliečiai su buldozeriais bandė pradėti statyti naują įtvirtinimą netoli palestiniečių gyvenamo rajono.

Izraelio kariuomenė pranešė, kad susirėmimas prasidėjo, kai palestiniečiai paleido ugnį į Izraelio kareivius, taisiusius cementines barikadas ir smėlio maišus. Jie naudojami apsaugos tikslais per susišaudymus, kurie dažnai vyksta šiame rajone.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.