aA
Klaipėdos miesto Ūkio komitete svarstyta galimybė uostamiestyje statyti krematoriumą.
Šiuo metu Klaipėdoje sprendžiama problema dėl kapinių teritorijų praplėtimo, mat likę laisvi plotai tokiai paskirčiai nėra pritaikyti, o veikiančiose kapinėse trūksta vietos. Be to, dauguma buvusių laisvų žemės sklypų grąžinti savininkams ir tapo privačia nuosavybe.

Kapinių praplėtimui numatytos teritorijos laidojimui netinka, nes, anot Miesto ūkio komiteto pirmininko V.Anužio, jose pirmiausia būtina pakelti žemės lygį bei sukurti gruntinio vandens nutraukimo sistemą, o tam reikės labai didelių investicijų.

Ūkio komiteto pirmininkas sakė manąs, jog laikas pagalvoti ir apie kitus, alternatyvius laidojimo būdus, kurie, nenusižengiant katalikų tikėjimui, taikomi ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje. Anot jo, kol kas ir tradicinio laidojimo kaštai nėra tiksliai apskaičiuoti, tad apie krematoriumo atsipirkimo laikotarpį dar anksti kalbėti.

Jis pažymėjo, jog dauguma žmonių kol kas yra linkę laikytis senųjų tradicijų, dėl to labai svarbi jų pačių nuomonė dėl krematoriumo statybos mieste. V.Anužio teigimu, galutinis sprendimas kol kas nebus priimamas,- pirmiausia bus surengta gyventojų apklausa ir išsiaiškinti jų poreikiai. Žmonių kremavimo paslaugos uostamiestyje iki šiol nėra teikiamos, tačiau iš privačių kompanijų jau gauta keletas pasiūlymų plėtoti tokią veiklą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.