aA
Kanados bendrovė “Aluminum-Power” pristatė naujausią aliuminio-oro kuro baterijų technologiją. Teigiama, kad “palyginus su ličio jonų ir nikelio metalohidratų baterijomis, naujasis aliuminio-oro akumuliatorius leidžia sukaupti 75 kartus daugiau energijos ir taip pat žymiai taupiau ją naudoti”.
Aliuminio baterija
Bendrovė tikisi 2001 metais taip patobulinti elementą, kad jį naudojant mobiliojo ryšio telefone, būtų galima be pertraukų kalbėti 24 valandas, o budėjimo laikas truktų 30 dienų.

Paskutinius penkerius metus tobulinta aliuminio-oro baterija leidžia saugoti didelį energijos kiekį mažame plote, o dėl jos paprastumo gali būti naudojama praktiškai bet kokiame įtaise.

Pranešime taip pat pažymima, kad baterija yra nekenksminga aplinkai, ji yra lengvai perdirbama.

Bendrovė “Aluminum-Power” šiuo metu ieško gamybos ir reklamos partnerių, norėdama pradėti serijinę kol kas koncepcinio elemento gamybą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.