aA
Vakarų žvalgybos tarnybos, pasak Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FST) direktoriaus Nikolajaus Patruševo, iš Baltijos šalių ir Rytų Europos valstybių rengia žvalgybos akcijas prieš Rusiją, taip pat verbuodamos ir Rusijos piliečius.
"Svarbiausias pavojus tas, kad Vakarų žvalgybos per savo rezidentus iš šių valstybių teritorijų rengia savo žvalgybos akcijas, taip pat palaiko ryšius su agentais užverbuotais Rusijos piliečiais", sakė N. Patruševas interviu, išspausdintame trečiadienį laikraštyje "Komsomolskaja pravda".

Pasak jo, NATO šalių žvalgybų darbuotojai šiandien "laukiami svečiai" daugumoje didžiausių Europos valstybių, anksčiau priklausiusių Varšuvos Sutarčiai, "taip pat Baltijos šalyse".

N. Patruševas pažymėjo, kad Rusijos pilietis, Rusijos kontržvalgybos areštuotas kaip Didžiosios Britanijos ir Estijos šnipas, anksčiau buvo Rusijos žvalgybos karininkas "ir, rinkdamas informaciją, naudojosi savo ryšiais tarp Rusijos jėgos struktūrų darbuotojų".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.