aA
JAV gynybos ekspertai mano, kad Sadamas Huseinas gali panaudoti “Sony PlayStation 2” žaidimų kompiuterius karinio superkompiuterio kūrimui. Atskiri galingi žaidimų kompiuteriai gali būti sujungti tarpusavyje, tuomet jų junginio sugebėjimai greitai atlikti gana sudėtingas operacijas būtų panaudoti nuotolinių raketų ar netgi atominio ginklo kūrimui ir valdymui.
S.Huseinas
JAV gynybinės žvalgybos valdybos (“US Defence Intelligence Agency”) pranešime teigiama, kad per paskutinius tris mėnesius į Iraką įvairiais keliais pakliuvo iki 4000 “PlayStation 2” įtaisų. Tai tiria JAV muitinės departamentas ir Federalinis tyrimų biuras.

Ši naujiena patvirtino Japonijos vyriausybės nuogąstavimus, kuri pirmoji prieš aštuonis mėnesius numatė, kad puikias technines charakteristikas turintys “PlayStation 2” žaidimų kompiuteriai gali būti panaudoti piktiems kėslams įgyvendinti.

Specialistai teigia, kad žaidimų kompiuterio kūrėjai, patys to nenorėdami, naujausių technologijų pagrindu sukūrė idealiai kariniams tikslams tinkantį įrenginį.

Japonijoje uždraustas “Playstation 2” kompiuterių eksportas į Iraką.

“Taikomosios programos, su kuriomis gali dirbti kompiuteris, kelia nerimą ir savotišką pasibaisėjimą. Vienas ekspertas paskaičiavo, kad sujungus į vieną sistemą nuo 12 iki 15 žaidimų kompiuterių, jų pilnai pakaktų valdyti žmogaus nepilotuojamą orlaivį - šiuo atveju įvairias raketas”, - rašo šaltiniai internete.

Manoma, kad draudimas įvežti “Sony” žaidimų kompiuterius turėjo gerokai supykdyti Irako vadovą Sadamą Huseiną.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.