aA
Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas pasiūlė Socialdemokratinės koalicijos ir Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcijoms įvertinti Lietuvos žydų bendruomenės (LŽB) susirūpinimą sukėlusią kai kurių parlamentarų poziciją, susijusia su antisemitine kampanija dienraštyje "Lietuvos aidas".
Tai Seimo vadovo administracija antradienį pranešė bendruomenės LŽB pirmininkui Simonui Alperavičiui.

LŽB pirmininko pareiškime A. Paulauskui buvo teigiama, kad į antisemitinę kampaniją spaudoje įsijungė ir kai kurie Seimo nariai.

Anot S. Alperavičiaus, Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko pavaduotojas, LDDP parlamentaras Algimantas Salamakinas "gindamas "Lietuvos aido" publikacijas pats prisideda tautinės neapykantos kurstymo, panaudoja sovietmečio antisemitinius štampus".

"Užimdamas aukštas pareigas Seime, jis, matyt, nesuvokia, kad savo pasisakymu spaudoje kompromituoja pasaulio akyse ne tik Seimą, bet ir Lietuvą", teigia S. Alperavičius.

Pasak bendruomenės vadovo, minėtam laikraščiui, kuriam generalinė prokuratūra iškėlė baudžiamąją bylą, "advokatauja ir Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto narys Eduardas Šablinskas".

S. Alperavičius kreipėsi taip pat į Seimo pirmininko pavaduotoją, LDDP pirmininką Česlovą Juršėną, stebėdamasis, kad tarp laikraščio "teises" ginančių atsiradę ir šiai partijai atstovaujantys parlamentarai, be A. Salamakino, dar ir Algirdas Kunčinas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.