aA
Didžiosios Britanijos Vidaus reikalų ministerija patvirtino, kad dalis Šiaurės rytų Anglijoje sulaikytų nelegalų yra atvykėliai iš Lietuvos.
Kaip BNS sužinojo Jungtinės Karalystės Vidaus reikalų ministerijos spaudos tarnyboje, šiuo metu nėra žinoma, kiek sulaikytųjų nelegalų yra Lietuvos piliečiai, tačiau manoma, kad didelė jų dalis.

Tebevyksta sulaikytųjų apklausa, nustatomos jų tapatybės.

Antradienį agentūra "Reuters" pranešė, jog 44 įtariamieji nelegalai, buvo sulaikyti sulaikyti automobilių kempinge Berviko prie Tvydo mieste.

Pasak VRM spaudos tarnybos, tiksliai nežinoma, ar visi sulaikytieji yra nelegaliai atvykę į Angliją, tačiau manoma, kad dauguma jų buvo nelegaliai įsidarbinę netoliese esančiame žuvies perdirbimo fabrike.

Lietuvos ambasados Londone antrojo sekretoriaus Tomo Sikorskio duomenimis, buvo sulaikyti 48 asmenys, kurių pilietybės nėra žinomos.

Kaip BNS sakė T. Sikorskis, 11 sulaikytųjų bus deportuoti kaip pažeidę emigracijos režimą. Du asmenys paleisti. Vienas jų iškart paprašė valdžios politinio prieglobsčio, kitam buvo suteikta išskirtinė teisė pasilikti Jungtinėje Karalystėje.

Prieš kelerius metus Didžiajai Britanijai panaikinus vizų režimą su Lietuva, į šią šalį veržiasi lietuviai, mėgindami nelegaliai įsidarbinti.

Britų pareigūnai kasmet deportuoja šimtus Lietuvos piliečių, nelegaliai pasilikusių šioje šalyje.

Lietuvių nelegalų sukurtas įvaizdis vis dažniau pakenkia Lietuvos įvaizdžiui. Vis daugėja atvejų, kai britų imigracijos pareigūnai neįsileidžia verslo reikalais ar į turistines keliones vykstančių Lietuvos piliečių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.