aA
Estija negali apsvaigti nuo laimėjimų ir turi padėti Latvijai bei Lietuvai, pareiškė antradienį ministras pirmininkas Martas Laaras (Martas Laras) on-line interviu agentūrai BNS.
"Padėti pietinėms kaimynėms tiek, kiek galime - mūsų pareigai, nes tuo mes padėsime patys sau, pareiškė M. Laaras. Mes neturime jokios mistinės idėjos apie ypatingą Estijos vietą Baltijos grandinėje. Mes paprasčiausiai norime saugumo, patikimumo, norime, kad mūsų kaimynių gyvenimas būtų geresnis ir džiugesnis. Ir jeigu jų reikalai klosis geriau, ir mums taip pat bus geriau".

Ministras pirmininkas pabrėžė, kad Estija glaudžiai bendradarbiauja su Latvija ir Lietuva, nes visų trijų valstybių interesai bendri.

Šiandien šis bendradarbiavimas glaudesnis ir efektyvesnis negu kada nors buvo anksčiau, sakė M. Laaras BNS. Daug ką, pavyzdžiui, gynybos srityje, naudingiau daryti drauge su kaimynėmis nei pavieniui.

Baltijos valstybės šiandien tapo dar atviresnės, ir būtų kvaila apsiriboti tik trimis šalimis, esančiomis rytinėje Baltijos pakrantėje, sakė Estijos premjeras.

"Geriau galvoti apie visą regioną taip, kaip tai skamba anglų kalba, kurioje žodis "Baltic" reiškia visas Baltijos jūros pakrantėje esančias šalis", sakė M. Laaras.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.