aA
Prieš Naujuosius metus Katedros aikštė bus papuošta ledo skulptūrų parku. Juo galės mėgautis ne tik vilniečiai ir sostinėje besisvečiuojantys, bet ir visi internautai. Šią savaitę atidaryta svetainė www.ledoparkas.lt.
Ledoparkas.lt
Joje galima sužinoti apie šį projektą daugiau, paskaityti apie skulptūrų autorius, pamatyti šviežiausią fotoinformaciją ar net užsidirbti prizą.

Fotoreportažai iš renginio bus atnaujinami kas 3-4 valandas. Svetainės lankytojai galės įrašyti savo komentarus apie projektą bei užduoti klausimus ir gauti į juos renginio organizatorių atsakymus.

Parkas pradės veikti gruodžio 26 dieną. Ledo skulptūros bus kuriamos gruodžio 26-29 dienomis. Visą skulptūrų kūrimo procesą filmuos TV3 televizija. Vėliau iš šios medžiagos bus kuriamas filmas.

Praėjusia savaitę ledo skulptūrų parko eskizų komisija konkurso būdu atrinko ir paskelbė 20 menininkų, kurių kūriniai iš ledo nuo Šv. Kalėdų iki Trijų Karalių puoš Vilniaus Katedros aikštę. Dauguma autorių yra jauni menininkai, dalyvavę Lietuvoje ir užsienyje vykusiuose konkursuose, parodose ir simpoziumuose.

Ledo skulptūras kurs Juozas Genevičius, Mindaugas Aučyna, Stasys Juraška, Gediminas Akstinas, Gediminas Piekuras, Kazys Venclovas, Daumantas Kučas, Herkus Repčys, Audrius Gražys, Tadas Gutauskas, Arturas Rimkevičius ir kiti.

Lediniai “šedevrai” bus vertinami priešpaskutinę metų dieną. Organizatoriai tikisi, kad laimėtojai bus iškilmingai paskelbti ir apdovanoti 2001 metų sausio 4 dieną Vilniaus Rotušėje. Pagrindinis prizas – 3000 litų. Taip pat specialiais prizais bus apdovanoti ir žiūrovai bei tinklalapio lankytojai.

Svetainės lankytojai rinks labiausiai jiems patinkančią skulptūrą, kurios autoriui atiteks 1000 litų prizas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.