aA
Vilniuje prasideda pirmoji tarptautinė konferencija - "Informacinių technologijų taikymas seksualinės prievartos prieš vaikus prevencijoje: nacionalinė programa, tarptautinis bendradarbiavimas ir duomenų bazės sukūrimas". Konferenciją organizuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Šeimos ir vaikų skyrius bei Vaiko raidos centras.
Liepos mėnesį Lietuva drauge su kitomis Baltijos jūros valstybėmis pradėjo įgyvendinti projektą, kuriant bendrą informacinį tinklą, leidžiantį efektyviau kaupti ir keistis informacija apie rizikos grupės vaikus ir darbą su jais.

Pagal šį projektą bus sukurti 7 multidisciplininiai centrai Švedijoje, Norvegijoje, Islandijoje, Estijoje, Lietuvoje, Latvijoje ir Rusijos Federacijoje, kurie taps pagrindiniais metodiniais centrais, koordinuojančiais įvairių specialistų, dirbančių su rizikos grupės vaikais, darbą ir palaikančiais ryšius su kitų šalių kompetentingais centrais.

Multidisciplininių centrų tinklui sukurti Baltijos jūros regione skirta 105 tūkstančiai eurų.

Projektas pagal STOP programą turi prasidėti liepos 1 dieną ir pasibaigti 2001 birželio 30 dieną.

Pagrindinis serveris, aptarnaujantis atrinktus 7 multidisciplininius centrus, bus Švedijoje, kuris interneto pagalba bus sujungtas su kitais 6 Baltijos jūros valstybių centrais.

Europos komisijos fondų suteikta parama leis nuolat papildyti jau esantį Vaikų centro tinklalapį, kuriame kiekviena šalis turės galimybę skelbti reikiamą informaciją anglų ir nacionaline kalbomis.

ELTA