aA
Šeštadienį prie Seimo apie šimtas mitingo dalyvių protestavo prieš kainų didinimą, nedarbą ir skurdą.
Mitingo organizatorius Liaudies koalicijos "Už teisingą Lietuvą" pirmininkas Julius Veselka žurnalistams teigė, kad A. Kubiliaus Vyriausybė neturi "nei principų, nei realaus požiūrio, kaip išvesti Lietuvą iš ekonominės krizės".

"Paskelbė taupymą, o beveik visoms paslaugoms padidino kainas", piktinosi jis. Anot J. Veselkos, taip betaupant "galima ir numirti".

Mitingo dalyviai reikalavo nubausti kaltininkus, privedusius prie Lietuvos ekonomikos krizės.

J. Veselka teigė reikalausiąs, kad nepriklausomai nuo šių asmenų užimamų pareigų, jiems būtų mokama tik minimali mėnesinė alga, o "Seime sėdintiems pensininkams" - tik bazinė pensija.

"Tegul jie taupo ir pažiūrėsim, kas iš tokio taupymo bus", kalbėjo jis.

Mitingo dalyviai prezidentui ir Vyriausybei ketina įteikti reikalavimų sąrašą, kuriuose pirmuoju punktu nurodoma atšaukti abonementinio mokesčio ir kainų padidinimą telekomo paslaugoms.

Tai pat reikalaujama sumažinti elektros energijos kainą, išsiaiškinti, kodėl nedidinamas energijos eksportas, pateikti visuomenei išsamią ataskaitą, dėl ko susidarė nuostoliai "Lietuvos dujose", "Lietuvos geležinkeliuose", "Lietuvos avialinijose" ir kituose strateginiuose objektuose.

Mitingo dalyviai vieningai reikalavo neįvedinėti jokių naujų mokesčių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.