aA
Milijoninių skolų slegiamos Kėdainių rajono savivaldybės tarybos nariai pasiskyrė kalėdines premijas. Kėdainių rajono merui Viktorui Muntianui tarybos sprendimas "apsidovanoti" premijomis atrodo "labai etiškas".
Viktoras Muntianas
Viktoras Muntianas
© "Lietuvos žinios"
Kėdainių rajono meras Viktoras Muntianas neslepia, kad jo vadovaujama rajono taryba priėmė sprendimą kiekvienam tarybos nariui Kalėdų proga skirti "dovaną" - po 100 Lt.

Tokiam nutarimui pasipriešino vienintelis Kėdainių rajono deputatas Seimo Socialdemokratinės koalicijos narys Algimantas Salamakinas.

Kėdainių rajono tarybos daugumą sudaro Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) atstovai - 19 deputatų iš 27. Tris atstovus rajono taryboje turi Valstiečių partija, LDDP atstovauja du nariai, o Socialdemokratų partijai - vienas.

Šiuo metu Kėdainių rajono savivaldybė, paėmusi ilgalaikę paskolą šilumos tinklų rekonstrukcijai, yra skolinga Danijos "Unibank" 11,063 mln. litų. Lietuvos taupomajam bankui ir Finansų ministerijai už trumpalaikę paskolą Kėdainiai tebėra skolingi 10,824 mln. litų bei turi dar 3,7 mln. litų kreditorinių įsiskolinimų paslaugų tiekėjams. Atsimokėjo

Rajono meras V.Muntianas LŽ tvirtino, jog šios "dovanos" yra tik nedidelis atlyginimas tarybos nariams, mat Kėdainių rajono savivaldybė jau antrą kadenciją tarybos nariams nemoka už posėdžių lankymą, darbą komitetuose ir kt.

"Manau, kad tai labai etiška, kadangi tarybos nariai jau antrą kadenciją už savo darbą negauna pinigų", - tikino V.Muntianas. Jis sakė pats premijos negausiąs, nes ją pasiskirti merui draudžia įstatymas.

Tuo tarpu Kėdainių tarybos narys parlamentaras A.Salamakinas mano, kad rajono tarybos nariai, pasiskyrę pinigines dovanas, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymą.

"Visų pirma tai yra biudžeto pinigai, - tvirtino socialdemokratinės koalicijos atstovas. - Jei meras norėjo apdovanoti tarybos narius, galėjo premijas skirti iš savo rezervo fondo". A.Salamakinas prisipažino, kad, išsakęs tokią savo nuomonę, jau sulaukė aštrios kolegų - savivaldybės tarybos narių - reakcijos.

"Aš - ne prieš, kad premijos būtų išmokamos darbuotojams, bet pačiam sau skirti - čia jau kažkas nenormalaus", - teigė parlamentaras. Jis tvirtino savo "dovanos" neimsiąs.