aA
Seimo Užsienio reikalų komitetas (URK) pirmadienį surengė uždarą posėdį dėl kairiosios opozicijos parlamentarų iniciatyvos draugauti su tarptautinės bendruomenės nepripažįstamu Baltarusijos parlamentu.
Bronius Bradauskas
Bronius Bradauskas
© ELTA
Kaip BNS pirmadienį sakė URK pirmininkas liberalas Alvydas Medalinskas, komiteto posėdyje buvo išklausyta parlamentinės ryšių su Baltarusija grupės iniciatoriaus, Socialdemokratinės koalicijos frakcijos nario Broniaus Bradausko nuomonė.

Anot A. Medalinsko, nei jo paties, nei kitų URK narių "neįtikino" B. Bradausko argumentai, kad tokia parlamentinė grupė gali paskatinti Lietuvos ir Baltarusijos aplinkos apsaugos ir verslo sričių bendradarbiavimą.

Kaip sakė A. Medalinskas, "geriausias dalykas, ką galėtų padaryti grupė - persiregistruoti į Lietuvos ir Baltarusijos ryšių draugiją ir užsiregistruoti teisingumo ministerijoje".

Kitas variantas, pasak URK pirmininko, jeigu B. Bradausko grupė "aiškiai ir nedviprasmiškai išreikštų požiūrį į bendradarbiavimo Baltarusijoje partnerį".

Anot A. Medalinsko, "Baltarusijos Nacionalinis susirinkimas negali būti bendradarbiavimo partneriu".

Į socialdemokrato Broniaus Bradausko inicijuotą parlamentinę grupę užsirašė 19 Seimo narių, daugiausia iš opozicinės Socialdemokratinės koalicijos frakcijos bei Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų frakcijos. Grupėje yra ir du Seimo daugumos atstovai - Socialliberalų frakcijos nariai Viktoras Uspaskichas ir Vytautas Kvietkauskas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.