aA
Premjeras Rolandas Paksas kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl žemės ūkio ministro Kęstučio Kristinaičio veiksmų dešimtmečio viduryje. Kreipimesi prašoma pateikti informaciją, ar teisėsaugos institucijų priimti sprendimai pagal Stanislovo Damkausko skundą buvo pagrįsti.
Kęstutis Kristinaitis
Kęstutis Kristinaitis
Praėjusią savaitę Vyriausioji tarnybinės etikos komisija K. Kristinaičio prašymu nagrinėjo įvykius, kai 1991 metais dabartinis žemės ūkio ministras, dirbdamas Žemės ūkio ministerijos padalinio vadovu, savo draugo tėvui Stanislovui Damkauskui padėjo įsigyti žemės sklypą Trakų rajone.

Gautą sklypą K. Kristinaitis, kaip teigė S. Damkauskas, pardavė dabar jau mirusiam "Tauro banko" vadovui Genadijui Konopliovui už 48 tūkst. dolerių, tačiau pusės sumos, kaip buvo tartasi, S. Damkauskui neatidavė, tvirtindamas, jog jo sūnus jam yra negražinęs skolų. K. Kristinaitis S. Damkausko kaltinimus neigia.

Praėjusią savaitę Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nusprendė, kad K. Kristinaičio elgesys buvo neetiškas, tačiau negalėjo pritaikyti jam Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo, nes šis įstatymas 1991-1992 metais negaliojo.

Pagal S. Damkausko skundą K. Kristinaičiui prieš šešerius metus buvo iškelta byla, tačiau ji buvo nutraukta, nes nebuvo nustatyta nusikaltimo sudėties.

Po Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos išvadų paskelbimo žemės ūkio ministras teigė neketinąs atsistatydinti, nes turimos komisijos išvados esančios "labai abstrakčios", o jis norįs žinoti, kokį pažeidimą jis padarė 1991 metais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.