aA
Gerai žinoma duomenų keitimosi paslauga “Scour” apmokestinama. Baigiasi nemokamos muzikos ir videofilmų laikai. Naujoji “Scour” technologijos, kurios pagalba vartotojai gali tarpusavyje keistis muzikos įrašais, savininkė bendrovė “CenterSpan Communications” ketina apmokestinti naudojimąsi populiaria paslauga. Jau pradėti naujos technologijos, pavadintos “C*” (“C Star”), bandymai.
"Scour"
Ji sukurta “Scour” ir “Socket” pagrindu. Sausio mėnesį “C*” turėtų būti pristatyta potencialiems investuotojams ir bendrovės partneriams. Šiuo metu yra apie 4,5 milijono “Scour” paslaugos vartotojų, kurie galimybės keistis bylomis neteko jau lapkričio mėnesį.

Kol kas neaišku kiek kainuos naudojimasis naująja paslauga, ir kaip bus mokamas mokestis. Tačiau vien sprendimas apmokestinti panašaus pobūdžio paslaugas gali sukelti sąmyšį interneto vartotojų bendruomenėje. Tikėtina, kad naujų savininkų sprendimas įvesti mokestį už naudojimąsi “Scour” gali sąlygoti ir kitos populiarios keitimosi muzika paslaugos “Napster” apmokestinimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.