aA
Pirmadienį į apyvartą išleidžiami 500 litų nominalo banknotai. Dabar apyvartoje cirkuliuos jau 6 rūšių banknotai ir 9 rūšių monetos.
Lietuvos istorijoje tai nebus pačios didžiausios nominalios vertės banknotas - 1925-aisais į apyvartą buvo išleisti 500 litų, o 1926-aisais -1000 litų nominalo banknotai.

Naujojo banknoto gamyboje buvo panaudotos tradicinės ir naujausios apsaugos priemonės prieš spalvotą kopijavimą, skenavimą bei kitus pinigų padirbinėjimo būdus.

500 litų banknoto averse yra lietuvių rašytojo, Lietuvos valstybės himno autoriaus Vinco Kudirkos portretas, reverse - Lietuvos gamtovaizdžio fone pavaizduotas Lietuvos laisvės varpas.

Manoma, jog didelio nominalo banknotas kiek sušvelnins banknotų struktūros disproporciją, atsiradusią dėl pernelyg didelės 100 litų banknotų apyvartos. Tikimasi, jog sumažės apyvarta ir 200 litų banknotais.

100 litų vertės banknotai šiuo metu sudaro daugiau nei trečdalį visos pinigų apyvartos, nedaug atsilieka ir 200 litų banknotai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.