aA
Inžinierius iš Barnaulo (Sibiras, Altajaus kr.) Jevgenijus Strazdinas ketina pateikti ieškinį Italijos architektams, pasinaudojusiems jo parengtu projektu Pizos bokštui gelbėti.
Pisa
J. Strazdinas pranešė žurnalistams, jog prieš keliasdešimt metų, dar būdamas studentas, dalyvavo konkurse dėl geriausio Pizos bokšto gelbėjimo projekto ir savąją versiją perdavė Italijos ambasadai Rusijoje.

Jo pasiūlymas sustiprinti Pizos bokšto pamatus gelžbetonio žiedu ir po juo pilamu gruntu buvo pripažintas geriausiu, apie jį daug rašė ano meto spauda, tačiau jokio materialinio atlygio inžinierius negavo.

Praėjus daugeliui metų J. Strazdinas viename laikraštyje rado savo projekto aprašymą, tik dabar jo autoriais buvo vadinami Italijos inžinieriai. Šis projektas pripažintas geriausiu ir jau pradėtas realizuoti.

Dabar pensininkas iš Barnaulo rengia dokumentus ir ieško advokato, kuris atstovautų jam tarptautiniame teisme. Jis pažadėjo sumokėti teisininkams pusę sumos, kurią tikisi prisiteisti iš Italijos už jaunystės projektą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.