aA
Trečiadienį nuo 7 val. 38 min. iki 12 val. 2 min. policijos telefonu 02 į Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) budėtojų dalį 4 kartus paskambino neprisistatęs vyriškis, kuris grasino susprogdinti Akmenų gatvėje esančią JAV ambasadą, ambasados darbuotojus ir jų automobilius.

Pasak Vilniaus VPK spaudos tarnybos, policijos pareigūnai JAV ambasadoje sužinojo, kad į ambasadą pirmadienį kreipėsi vyriškis, kuris reikalavo pinigų už jo sveikatos pablogėjimą.

Paaiškėjo, kad 1996 metais šis vyriškis kaip turistas nuvyko į JAV. Po kelių viešnagės dienų aplinkiniai pastebėjo, kad lietuvis keistai elgiasi, nusišneka.

Dėl įtariamos šizofrenijos vyriškis buvo paguldytas į ligoninę, o po kurio laiko parsiųstas į Lietuvą.

Dabar šis pilietis nusprendė, kad JAV jam buvo paskirti per stiprūs vaistai, todėl pablogėjo jo sveikata.

Ambasados darbuotojai jam paaiškino, kad ši įstaiga tokių klausimų nesprendžia.

Ambasadoje lankęsis vyriškis buvo užfiksuotas vaizdo kameromis, ir tai palengvino grasintojo paieškas. Ambasados darbuotojai iš policijos garso įrašų pažino, kad skambino ir grasino tas pats vyriškis, kuris reikalavo pinigų.

Penktadienį po pietų Gedimino prospekte esančiame žaidimų klube "Abrakadabra" prie vieno darbuotojo ėmė kibti nepažįstamas vyras ir reikalauti pinigų. Darbuotojas iškvietė policiją.

Atvykę patruliai pažino, kad tai pats pilietis, kurio paieška paskelbta trečiadienį.

Paaiškėjo, kad grasintojas - nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis 28 metų Redas Šimkus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.