aA
Lietuvos padalinio Europos Komisijos plėtros generaliniame direktorate vadovas Andersas Henrikssonas teigia, kad Lietuva, tikėdamasi tapti Europos Sąjungos nare jau 2004 metais, turės anksčiau nei numatyta apsispręsti dėl Ignalinos atominės elektrinės 2-ojo reaktoriaus uždarymo datos.
Tai jis pareiškė penktadienį vykusioje spaudos konferencijoje.

A. Henrikssonas nuo šių metų rugsėjo vadovauja Lietuvos padaliniui Europos Komisijos plėtros generaliniame direktorate ir penktadienį baigia trijų dienų vizitą Lietuvoje. A. Henrikssonas teigė, kad nuostatą dėl IAE antrojo bloko jis pareiškė susitikimuose su Prezidentūros, Seimo ir Vyriausybės atstovais.

Lietuva planavo dėl IAE 2-ojo reaktoriaus likimo apsispręsti 2004 metais.

Tačiau EK atstovas neįvardino konkrečios datos, kada tai turėtų padaryti Lietuvos Vyriausybė. Tuo tarpu Europos Komisijos įgaliotinis ES plėtrai Gunteris Verheugenas (Giunteris Ferhoigenas) kiek anksčiau yra pareiškęs, jog dėl Ignalinos atominės elektrinės 2-ojo reaktoriaus uždarymo datos Lietuva turėtų apsispręsti jau 2002 metais.

Pernai priimtoje energetikos strategijoje Lietuva įsipareigojo 1-ąjį Ignalinos reaktorių uždaryti iki 2005 metų, o dėl 2-ojo reaktoriaus uždarymo datos apsispręsti 2004 metais, kai būtų rengiama nauja nacionalinė energetikos strategija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.