aA
Rusijos žurnalistų sąjunga nusiuntė penktadienį kreipimąsi į Ispanijos vyriausybės pirmininką Jose Marią Aznarą (Chosė Mariją Asnarą) dėl Vladimiro Gusinskio bylos.
Kreipimesi sakoma, jog "Rusijos Federacijos žurnalistų sąjunga mano, kad "pono Gusinskio, holdingo "Media-Most" vadovo, persekiojimą inicijavo jo priešininkai valdžios struktūrose, ir jis yra ne kriminalinio, o vien politinio pobūdžio".

Kaip pranešė Rusijos žurnalistų sąjungos sekretoriatas, kreipimesi pažymima: "Mes įsitikinę, kad galutinis šio persekiojimo tikslas - pašalinti iš šalies informacijų rinkos vienintelį nevalstybinį televizijos kanalą NTV, priklausantį holdingui. Dėl to neišvengiamai bus apribota žodžio laisvė ir demokratija šalyje".

"Norėtume, ponas pirmininke, kad Ispanijos vyriausybė, priimdama sprendimą Gusinskio byloje, žinotų mūsų požiūrį į ją".

Kreipimąsi pasirašė RŽS generalinis sekretorius Igoris Jakovenka, RŽS sekretorius, Žodžio laisvės ir žurnalistų teisių gynimo komiteto pirmininkas Pavelas Gutiontovas.

Dabar V. Gusinskis yra suimtas Ispanijoje ir šios šalies teisminė valdžia svarsto galimybę jį išduoti Rusijai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.