aA
Alytaus policijos areštinėje ketvirtadienį žalojosi 5 suimtieji. Vienas suimtųjų paskelbė bado streiką ir badauja iki šiol.
Už vidaus tvarkos taisyklių pažeidimus į karcerį uždarytas 38 metų Rimas Stankevičius ketvirtadienio pavakarę į praustuvės kraštą susižalojo kairę ranką.

Medikams suteikus pagalbą, jis buvo grąžintas atgal į areštinę. Vėliau R. Stankevičius paskelbė bado akciją ir atsisako valgyti iki šiol.

Alytaus policijos komisariato areštinės ir konvojavimo tarnybos vyresnysis inspektorius Gediminas Galakvošis sakė BNS, kad R. Stankevičius buvo uždarytas į karcerį už tai, kad necenzūriniais žodžiais išvadino areštinės pareigūnus, grasino susidorojimu ir nesilaikė vidaus tvarkos taisyklių.

R. Stankevičiaus yra laikomas suimtas narkotikų priemonių byloje, ją dabar nagrinėja teismas. Suimtasis yra narkomanas, anksčiau buvo teistas 6 kartus.

Po R. Stankevičiaus areštinėje sukeltų incidentų kiti sulaikytieji nusprendė solidarizuotis su kameros kaimynu.

Kameroje likę dar keturi suimtieji už chuliganizmą,vagystes ir kitus nusikaltimus taip pat susižalojo sau rankas. Ligoninėje suteikus pagalbą, visi jie buvo sugrąžinti į areštinę.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.