aA
Tai Latvijos vidaus reikalų ministerijoje per Visuomeninės konsultacinės tarybos posėdį pranešė kriminalinės policijos viršininkas Valdis Pumpuras.

Jis paaiškino, kad po šūvio L. Lasmanis pats paskambino ligoninės administratoriui ir paprašė iškviesti greitąją pagalbą, o vėliau buvo paguldytas į ligoninę.

Šiuo metu jis yra sąmoningas ir pats papasakojo apie tai, kas nutiko. L. Lasmanis buvo labai girtas, jo raujyje rasta maždaug 2 promilės alkoholio.

Ginklas, iš kurio šauta, yra paties L. Lasmanio.

BNS jau anksčiau pranešė, kad Rygos dūmos administracinės komisijos pirmininkas L. Lasmanis naktį į penktadienį susižeidė viešbutyje "Saulite".

Jo artimas draugas yra Janis Adamsonas, kuris ketvirtadienį iš parlamento tribūnos įvardijo trijų aukštų pareigūnų, susijusių su pedofilijos byla, pavardes. Ir J. Adamsonas, ir socialdemokratų frakcijos vadovas pareiškė netikintys, kad L. Lasmanis bandė nusižudyti, nors tai buvo pirmoji įvykio versija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.