aA
"Latvijos represinis aparatas vis labiau domisi pasipriešinimo dalyviais, tais, kurie kariavo su fašizmu. Šis faktas Rusijoje kelia nerimą ir susirūpinimą", sakė į Irkutską atvykęs V. Putinas.

V. Putinas turėjo galvoje buvusio sovietų partizano 77 metų Vasilijaus Kononovo bylą. Sausį jis buvo nuteistas šešeriems metams kalėjimo už nurodymą nužudyti devynis taikius gyventojus, kuriuos įtarė simpatizavimu naciams. Žudynės vyko 1944 metais, kai Latvija buvo okupuota Vokietijos.

Laiške Latvijos prezidentei Vairai Vykei-Freibergai V. Putinas prašo peržiūrėti "žiaurų ir neteisingą nuosprendį senam ir sunkiai sergančiam žmogui".

Prezidentės atstovė spaudai Aiva Rozenberga penktadienį pareiškė, kad "Latvijos prezidentė mano, jog kiekvienas, vykdęs genocidą ar karo nusikaltimus, nesvarbu kieno pusėje, atsako už savo veiksmus".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.