aA
Pranešimu, kad yra paimta įkaite, ant kojų sukėlusi policiją ir ugniagesius, viena kaunietė po jos "išlaisvinimo" operacijos pareiškė pretenzijų niekam neturinti. Policijos pareigūnų teigimu, merginos niekas įkaite nelaikė.
Tačiau tai paaiškėjo ne iš karto. Dainavos policijos komisariato budėtojai gavo pranešimą, kad Partizanų gatvės 44-ojo namo viename bute prievarta laikoma jauna moteris. Atskubėję į įvykio vietą pareigūnai rado užrakintas duris, o viduje buvusi mergina jiems šaukė, kad yra paimta įkaite.

Policija į pagalbą išsikvietė priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyrus. Jie diskiniu pjūklu perpjovė durų spynos liežuvėlį ir atidarė duris. Į buto vidų tuoj sugužėjo pareigūnai.

Tačiau netrukus paaiškėjo, kad merginos niekas prievarta nebuvo užrakinęs, niekas jos nemušė, nežagino ir į užsienį per prievartą išvežti neketino, kaip ji pati buvo sakiusi. Pakalbėjusi su policininkais, moteris galiausiai pareiškė pretenzijų niekam neturi.

Pasak policijos pareigūnų, gruodžio pradžioje susipykusi su savo draugu estu, mergina jį paliko. Ji neslepia, kad kerštaudama norėjo susirasti darbo užsienyje. Paskambinus pagal vieną skelbimą, jai buvo pasiūlyta padėti išvažiuoti į užsienį. Norinčią palikti šalį lietuvaitę laikinai priglaudė tų asmenų pažįstama.

"Laikinoji sostinė"