aA
Delegatai įkūrė Lietuvių nacionalsocialinę partiją (LNSP). Pagal įstatymus per 30 kalendorinių dienų partija turi kreiptis į Teisingumo ministeriją dėl užregistravimo. Per tiek pat dienų turi gauti atsakymą.

Suvažiavimo kalbose labiausiai kliuvo sionizmui. Delegatas Vitalijus Zaborskas pranešė, kad landsbergizmas-sionizmas paklupdė tautą prie šiukšlių konteinerių, todėl Landsbergio ir Zingerio duetas turėtų keliauti ten pat, kur Burokevičius su Jarmalavičiumi.

Dar šis delegatas piktinosi, kad saujelė žmonių sykį mus jau nuvedė į Tarybų Sąjungą, o kita saujelė nori nuvesti į Europos Sąjungą, kurią valdo žydai ir jų kapitalas.

Aptakią kalbą iš popieriuko rėžė ir kaunietis Jaroslavas Banevičius, pagarsėjęs skandalingo laikraščio "Europa" leidyba bei teistumu už garbės ir orumo įžeidimą. Į tribūną išėjo Nepriklausomybės Akto signataras Antanas Baskas ir pasakė: "Lengva rėkti ir šaukti. Bet valdžiai nusispjauti ant jūsų putojimo. Ji bijo tik konkurencijos. Todėl reikia dirbti, tiktai veikla išjudins žmones".

Po suvažiavimo nacionalistai atsakė į klausimus. Gegužės 14 diena suvažiavimui buvo pasirinkta neatsitiktinai - tai Romo Kalantos žuvimo diena. LNSP sekretorius Andrius Račkauskas informavo, kad suvažiavimas patvirtino programą, kurioje - "amžinos vertybės".

Partijos vadu vienbalsiai išrinktas 26 metų šiaulietis M.Murza. Jis yra baigęs statybininkų profesinę mokyklą, turi specialųjį vidurinį išsilavinimą, yra savanorių atsargos viršila.

Vadas patikino, kad nacionalistų kalbos nėra nukreiptos prieš visą žydų tautą, tik prieš engiantį žydų nacionalizmą - sionizmą. Skandalingai pagarsėjęs murzininkas, kartuvių "statybininkas" kaunietis Mažonas irgi lieka partijos nariu. "Čia pats žmogus nusprendžia - likti ar ne", - sakė M.Murza.