aA
Išrinktasis JAV prezidentas Džordžas V.Bušas (George W.Bush) ir kadenciją baigiantis Bilas Klintonas (Bill Clinton) per pokalbį telefonu sutarė bendradarbiauti, kad valdžios perdavimas ateinančiomis savaitėmis vyktų kuo sklandžiau. Tuo tarpu respublikonų ir demokratų kandidatai į viceprezidentus Dikas Čeinis (Dick Cheney) ir Džozefas Lybermanas (Joseph Lieberman) ketvirtadienį sutarė susitikti kitą savaitę.
George W.Bush
George W.Bush
Kaip Teksaso sostinėje Ostine pareiškė Dž.V.Bušo (George W.Bush) padėjėjas, Didžiojoje Britanijoje viešintis B.Klintonas (Bill Clinton) trečiadienį 21 valandą 45 minutės (ketvirtadienį 3 val. 45 min. Grinvičo laiku) paskambino gubernatoriui, o jų penkias minutes trukęs pokalbis buvo "labai malonus".

Šiais duomenimis, B.Klintonas (Bill Clinton) sakęs, jog yra pasirengęs bendradarbiauti su Dž.V.Bušu (George W.Bush), o šis į tai atsakęs, kad nekantriai laukia, kaip seksis bendradarbiauti su senatore Hilari Klinton (Hillary Clinton). JAV pirmoji ledi buvo išrinkta senatore nuo Niujorko valstijos lapkričio 7 dieną.

Dž.V.Bušas (George W.Bush) tapo išrinktuoju prezidentu trečiadienį po to, kai demokratų kandidatas Alas Goras (Al Gore) galutinai pripažino pralaimėjęs užsitęsusią kovą dėl lapkričio 7 dienos prezidento rinkimų rezultatų.

Tuo tarpu ketvirtadienį Vašingtone sužinota, kad respublikonų ir demokratų kandidatai į viceprezidento postą D.Čeinis (Dick Cheney) ir Dž.Lybermanas (Joseph Lieberman) telefonu sutarė susitikti kitą savaitę aptarti reikalus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.