aA
Trečiadienio vakarą prasidėjo tris dienas truksiančios Vyrų mados dienos Vilniuje, kurių tikslas - pakeisti Baltijos vyrų konservatyvų požiūrį į madą.
Dienas organizuoja Baltijos mados federacija (Baltic Fashion Federation).

Vilniaus restorane "Neringa" trečiadienio vakarą parodytas Kenzo mados namų 30-ies metų jubiliejui skirtas Paryžiuje filmuotas šou. Įvairiuose Vilniaus klubuose, baruose ir salonuose bus pristatomos vyrų mados tendencijos, koncertuos šokėjai ir muzikantai bei didžėjai iš Karibų salų, Latvijos, Olandijos, Didžiosios Britanijos.

Kaip spaudos konferencijoje trečiadienį sakė Baltijos mados federacijos viceprezidentas Viačeslavas Opariševas, Baltijos šalių vyrų požiūris į madą yra labai konservatyvus, Baltijos "milijonierius neretai rengiasi kaip valstietis".

Baltijos mados federacija yra tarptautinė viešoji organizacija, kurios narės yra Lietuva, Latvija ir Estija. Į organizaciją, kurios centrinė būstinė yra Rygoje, planuoja įsijungti Suomija, Švedija bei kitos Skandinavijos šalys.

Pasak V. Opariševo, federacijos tikslas - vystyti mados industrijos struktūrą bei skatinti nepriklausomų dizainerių veiklą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.