aA
JAV pilietis Edmondas Pope'as (Edmondas Poupas), kuriam Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas dovanojo bausmę, ketvirtadienio rytą buvo išleistas iš Lefortovo tardymo izoliatoriaus ir nuvežtas į oro uostą, kur jo jau laukė specialusis reisas.
Kaip pranešė agentūrai "Interfax" Rusijos federalinės saugumo tarnybos Ryšių su visuomene centras, kai prezidento įsakas buvo atvežtas į Lefortovo izoliatorių, tučtuojau prasidėjo E. Pope'o išlaisvinimo procedūra - jam buvo paskelbtas įsakas ir išaiškinti visi proceso aspektai.

"E. Pope'as jokių klausimų neturėjo, pažymėjo Ryšių su visuomene centro darbuotojai. Pasak jų, E. Pope'ui buvo atiduoti visi jo asmeniniai daiktai ir apie 10 val. jis buvo perduotas Amerikos ambasados Maskvoje atstovams.

Tiesiai iš Lefortovo E. Pope'as, lydimas ambasados darbuotojų, buvo nuvežtas į oro uostą, kur jo laukė specialusis reisas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.