aA
"Turime pripažinti, kad tai, kas buvo pradėta praėjusių metų vasarą - iškreipto liberalizmo nuostatos - nepasiteisino. Reikia grįžti prie tikros konservatorių politikos, griežtos ekonominės ir finansų politikos, kuri duoda geresnius finansinius ir socialinius rezultatus", penktadienį žurnalistams sakė Seimo narys Gediminas Vagnorius.

Anot jo, iki šiol teikdamas "nuoseklius siūlymus, kaip įgyvendinti konservatorių programą", jis iš partijos vadovybės susilaukdavęs "tik asmeninio priešiškumo".

"Mūsų siūlymai buvo paverčiami neva kokiais nors kaltinimais ar priekabiavimais. Dėl to šis žingsnis ir buvo žengtas", sakė G. Vagnorius.

Jis teigė nesiekiąs "kažką sukritikuoti ar kažkam pakenkti, bet, priešingai, paraginti partijos vadovybę ir valdžios pareigūnus žengti esminius žingsnius ir pakeisti nepasiteisinusią politiką".

Buvusiojo premjero teigimu, jo žingsnio būtinumą liudija žmonių nusivylimas ir nepasitenkinimas valdančiąja partija.

Šis nusivylimas, anot G. Vagnoriaus susijęs su tuo, kad konservatorių vadovybė, "pamačiusi, kad ši liberalizmo politika, pradėta (ekspremjero Rolando) Pakso, yra nesėkminga, ir toliau jai pritaria".

"Mes padarėme politinį sprendimą šiek tiek atsitraukti nuo partijos vadovybės tam, kad galėtume teikti siūlymus, galėtume daryti poveikį tam, kad būtų pakeista neefektyvi ekonominė finansinė politika", samprotavo G. Vagnorius.

Anot jo, "galimybės veikti ne tik nesumažėja, o tik padidėja", nes jo veikla "nebus vertinama kaip siekimas kokio nors partinio posto".

G. Vagnorius teigė savo kritiką daugiausiai nukreipiąs ne dabartinei Andriaus Kubiliaus Vyriausybei, o prieš tai dirbusiam R. Pakso kabinetui.

"Vienintelis raginimas dabartinei Vyriausybei - reikia rasti jėgų atsisakyti nepasiteisinusios politikos. Tai nėra lengva", sakė ekspremjeras.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.